Klimaatverandering

klimaatverandering klimaatverandering-2

Dat er klimaatverandering gaande is, dat weten we langzamerhand wel. Maar is het een geleidelijk proces, waar we nog ruim de tijd voor hebben om ons op voor te bereiden, of gaat het schoksgewijs en moeten we sneller zijn met maatregelen? Welke mechanismen zijn in het verleden en vandaag verantwoordelijk voor het klimaat? Dat zijn een paar vragen waar in de cursus antwoord op komt.

Op de cursusmiddagen zullen we het volgende gaan bestuderen:
1. De relatie van de aarde en de zon en hoe de zonne-energie lucht- en waterbewegingen in gang zet. We gaan ook na wat de gevolgen zijn van een verandering in de relatie aarde – zon waardoor ijstijden zijn ontstaan.
2. De patronen van lucht- en waterbewegingen op aarde die samen het klimaatsysteem vormen. We gaan in op de tropische patronen, de moessongebieden en we bekijken het complexe patroon op onze breedtegraad.
3. Onze invloed op het klimaat. De mens heeft al eeuwenlang het klimaat beïnvloed. Dat was tot voor kort geen probleem, maar nu doen we het op zo’n grote schaal dat het wel een probleem is geworden. We kijken waar het nu al misgaat en wat ons nog te wachten staat. Ook zullen we bespreken wat we eraan kunnen doen.

Datums

Dinsdag 16, 23, 30 januari 2024

Tijd

14.00 - 16.00 uur

Locatie

CC Jan van Besouw

Docent

De heer Peter Teune

Kosten

€ 16,00 inclusief koffie/thee

Uiterste
Inschrijfdatum

15 november 2023

Contactpersoon

Christel Rutte

de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt deze
alleen zien als u bent ingelogd