Met plezier naar de film

 

met-plezier-naar-de-film 2

 

In de filmcyclus van het seizoen 2021-2022 staan vier bijzondere persoonlijke drama’s op het programma onder de noemer: blik gericht op het Oosten. We reizen vanuit het hooggebergte van Tibet, via het kleurrijke Bhutan, naar de uitgestrekte sneeuwvlakten van Jakoetië in Noord-Siberië om uiteindelijk terecht te komen op het platteland van Mongolië. Behalve dat het indringende persoonlijke drama’s zijn, spelen alle films zich af in een indrukwekkend, veelal betoverend landschap. Zowel de geest als het oog worden rijkelijk beloond. 

De vier geselecteerde films zijn:

  1. White Sun Regie: Deepak Rauniyar. Oude tradities, het traditionele kastensysteem en de vrouwenonderdrukking laten zich in het hedendaagse Nepal niet zomaar veranderen.
     
  2. Sing me a Song Regie: Thomas Balmès. In Bhutan, dat zo lang verstoken bleef van moderne verlokkingen, gaan de ontwikkelingen in sneltreinvaart. Hoe televisie en internet de wereld veranderen.
     
  3. Ága Regie: Milko Lazarov. Nanook en zijn vrouw Sedna leven op de besneeuwde vlaktes in het noorden van Siberië. Een bijzonder liefdesverhaal tegen de achtergrond van de permafrost.
     
  4. Öndög Regie: Wang Quan’ an. Een herderin met een kameel maakt avances met een politieagent. Het weidse Mongoolse landschap met zijn betoverende landschapsfotografie laat een onuitwisbare indruk achter.

 

 Datums

Maandag 10 januari 2022
Maandag 07 februari 2022
Maandag 14 maart 2022
Maandag 11 april 2022

Tijd

13.30 uur

Locatie

Filmtheater Pathé
Pieter Vreedeplein 174, Tilburg

Uiterste inschrijfdatum

12 December 2021

Inleider

De heer B. Goessen

Kosten

€ 12,50

Contactpersoon

Els Lambooij

de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd