Met plezier naar de film

 

met-plezier-naar-de-film 2

 

Film is een krachtig medium dat zorgt voor ontspanning en inspiratie. Maar film verschaft ook stof tot nadenken en zorgt voor reflectie op het dagelijks leven en brengt discussies op gang. Het filmprogramma staat komend jaar in het teken van films die in beeld brengen dat er op het vlak van gelijkheid van mannen en vrouwen nog een hele weg is te gaan. Benieuwd naar het aanbod? Laat u dan ontroeren door de kracht en de schoonheid van de geselecteerde films. 

De afgelopen jaren zijn de selectie van de films en de inleidingen bij de films op deskundige wijze verzorgd door Paul Overmeer. In de persoon van Bert Goessen hebben we een nieuwe gepassioneerde filmkenner gevonden die het filmprogramma voor dit jaar heeft samengesteld en de inleidingen zal verzorgen. Bert is 30 jaar eigenaar geweest van Cinecitta Tilburg. 

De vijf geselecteerde films zijn:

  1. Honeyland Regie: Ljubomir Stefanov en Tamara Kotevska. In een verlaten bergdorp in Noord-Macedonië verzorgt de laatste vrouwelijke honingjager van Europa haar bedlegerige moeder.

  2. White Sun Regie: Deepak Rauniyar. Oude tradities, het traditionele kastensysteem en de vrouwenonderdrukking laten zich in het hedendaagse Nepal niet zomaar veranderen.

  3. Sing me a Song Regie: Thomas Balmè In Bhutan, dat zo lang verstoken bleef van moderne verlokkingen, gaan de ontwikkelingen in sneltreinvaart. Hoe televisie en internet de wereld veranderen.

  4. Ága Regie: Milko Lazarov. Nanook en zijn vrouw Sedna leven op de besneeuwde vlaktes in het noorden van Siberië. Een bijzonder liefdesverhaal tegen de achtergrond van de permafrost.

  5. So Long, My Son Regie: Wang Xiaoshuai. Een dertig jaar omspannend familie epos over schaamte en schuld tegen de achtergrond van de Chinese eenkindpolitiek. De film duurt 3 uur.