Najaarsprogramma Culturele Club 2017

Geplaatst op 03-08-2017  -  Categorie: Algemeen

museum-bergen-op-zoom-cc

SEPTEMBER 2017

In september 2017 gaan we naar we de tentoonstelling “Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom”. Deze grote expositie in het Markiezenhof gaat over zilver en het verleden van zilversmeden in Bergen op Zoom. Daarnaast zijn er topstukken van zilver te zien uit het Rijksmuseum, Florence, Heidelberg, Düsseldorf en Schoonhoven.

museum-catharijnen-cc

OKTOBER 2017

“Luther”, een cultuurhistorische tentoonstelling, in het Museum Catharijneconvent te Utrecht, staat in oktober 2017 op het programma.
Op 31 oktober 2017 is het precies 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur in Wittenberg spijkerde. Hiermee ontketende hij de grootste revolutie in de Europese kerkgeschiedenis. Wie was Maarten Luther? In de tentoonstelling wordt op zoek gegaan naar de onbekende man achter de icoon van 500 jaar Reformatie.

dordrechts-museum

NOVEMBER 2017

Het Dordrechts Museum wordt bezocht in november 2017. Wij gaan naar de tentoonstelling “Jongkind & Vrienden”.  Jongkind (1819-1891) is een sleutelfiguur in de schilderkunst van de 19e eeuw en pionier van het impressionisme. Hij werd geboren in Nederland, maar woonde lang in Frankrijk, waar hij bevriend raakte met kunstenaars als Monet, Boudin, Daubigny en Pissaro. Naast stadsgezichten schilderde Jongkind vooral kust- en rivierlandschappen.