Voorjaarsprogramma Culturele Club 2018

Geplaatst op 16-11-2017  -  Categorie: Algemeen

 

 kunsthal-rotterdam

 JANUARI 2018

 

In januari 2018 gaan we naar de Kunsthal in Rotterdam, waar ter gelegenheid van het 25 jarig-jubileum, de grote overzichtstentoonstelling “Paul Delvaux-Meester van de droom” is ingericht. Delvaux (1897-1994) is een van de belangrijkste schilders uit de Belgische kunstgeschiedenis. Hij staat bekend om zijn karakteristieke en mysterieuze beeldtaal waarin elementen uit verschillende kunststromingen als het expressionisme, symbolisme en surrealisme moeiteloos zijn vermengd.

 

 

 gemeentemuseum-den-haag-2

FEBRUARI 2018

 

“Art Deco Paris” is het onderwerp van de tentoonstelling die we bezoeken in het Gemeentemuseum Den Haag. Paul Poiret was een van de grote vernieuwers aan het begin van de 20e eeuw. Hij streefde als een van de eerste moderne couturiers naar een “totaalkunstwerk”. Hij omringde zich met kunstenaars, vormgevers en architecten (B.V. Raoul Dufy, George Lepape, Paul Iribe en Malette-Stevens). Hij hield ook van het moderne werk van Brancusi, Delaunay en Kees van Dongen. Poiret creëerde een eigen stijl, die van grote invloed zou zijn op de westerse kunstwereld.

 

 

 singer-museum-laren

MAART 2018

 

Het laatste bezoek van dit seizoen is aan de tentoonstelling “Impressionism and Beyond. A wonderful journey” in het Singer Museum Laren. Getoond wordt de bijzondere privécollectie van de Van Vlissingen Art Foundation. Juwelen van Franse meesters als Monet, Renoir, Signac, Matisse en Picasso vullen de museumzalen. Naast de betrekkelijk onbekende en grote collectie impressionisten en post-impressionisten gaat deze expositie ook over het avontuur van verzamelen.