Ons immuunsysteem

werking-immuunsysteem

 

“Polio, pokken, mazelen, difterie, kinkhoest, rode hond of hepatitis B, je hoeft niet ver terug in de tijd te gaan om een beeld te krijgen van de ontwrichtende effecten van infectieziekten”, staat op de flaptekst van het boek Vaxx (2021) van Roel Coutinho. Door vaccinaties tegen deze ernstige infectieziekten lijken ze een ver-van -ons-bed-show. Het tegendeel is waar! Ziekten als AIDS, SARS, Ebola en sinds 2019 Corona/COVID 19 laten zien dat de strijd tegen infecties door bacteriën, virussen, schimmels en parasieten nog steeds actueel is en waarschijnlijk ook zal blijven.
Achter al deze infectieziekten schuilt een bijzonder en heel belangrijk systeem, ons immuunsysteem of afweersysteem. Hoe werkt dat immuunsysteem nu eigenlijk?
Door de uitbraak van het Coronavirus eind december 2019 in Wuhan, gevolgd door de wereldwijde pandemie, zijn we allemaal persoonlijk betrokken geraakt bij dit onderwerp. De cursus start met een kleine reis door de tijd door terug te kijken naar pandemieën in onze geschiedenis. In bijeenkomst 2 en 3 staat de bouw en werking van ons immuunsysteem centraal. Tot slot gaan we naar de actualiteit: Hoe zal het met dit virus en zijn varianten zijn in januari 2023? Houdt het virus ons dan nog steeds bezig? Hier in Nederland, in Europa en in de rest van de wereld? Vragen waar we nu nog geen antwoord op weten.

 

Datums Donderdag 
12, 19, 26 januari 2023 
02 februari 2023
Tijd 10.00 - 12.00 uur
Locatie  CC Jan van Besouw
Docent Mevrouw drs. A. Stofberg
Kosten € 38,00 inclusief koffie/thee
Uiterste
Inschrijfdatum
15 december 2022
Contactpersoon Els Lambooij
de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt deze
alleen zien als u bent ingelogd