Sporen van een koloniaal verleden

sporen-van-koloniaal-verleden 3

Op 1 juli 1863 schaft Nederland de slavernij af in zijn koloniën. Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) verzamelt sporen van dit verleden en van de koloniale geschiedenis van ons land die ook in onze huidige samenleving nog volop terug te vinden zijn.
Het is belangrijk dat alle Nederlanders hiervan kennis nemen. Ook in Tilburg vinden we sporen van het Koloniale verleden die terug te leiden zijn naar de slavernij.

We krijgen een inleiding in de bibliotheek van Tilburg door mevrouw Carla Vlottes, waarna ze ons tijdens een wandeling van anderhalf uur wijst op de overblijfselen van connecties van Tilburg met de slavernij. De wandeling eindigt in het Vrijheidspark (voormalig Factoriumtuin).

Datum Zaterdag 25 juni 2022
Tijd 14.00 - 16.00 uur
Locatie De Bibliotheek Lochal Burgemeester
Brokxlaan, Tilburg