Drie beroemde vrouwelijke fotografen

fotograaf-flora-borsi

 

Dat vrouwen fantastisch foto’s kunnen maken wordt in deze lezing getoond door middel van aansprekende beelden. Dhr. John Lommen, fotobespreker en recensent geeft uitgebreid commentaar hierbij waardoor we zicht krijgen op het werk van deze toonaangevende vrouwen.

Annie Leibovitz is ‘top of the bill’ in de Verenigde Staten. Veel grootheden zijn door haar geportretteerd en zij heeft o.a. een prachtige serie reclamefoto’s gemaakt voor Disney. Zij werd beroemd door een foto van John Lennon en Yoko Ono.
Rineke Dijkstra won in 2017 de Hasselblad Award, de meest prestigieuze prijs ter wereld op fotografiegebied. Ze is bekend geworden door haar serie over jonge mensen op het strand. Ook maakt ze regelmatig korte filmpjes.
Flora Borsi is een jonge fotografe uit Hongarije. Door fotomanipulatie creëert ze surrealistische beelden die meestal gericht zijn op identiteit, relaties, emoties en dromen. Op het merendeel van haar foto’s is ze zelf te zien als model, regisseur en stylist. Met haar werk past ze uitstekend in deze tijd, we kunnen vaak niet meer zien of iets écht of fake is.

Deze vrouwen maken alle drie heel verschillend werk. De eerste twee hebben hun werk geëxposeerd in o.a. het MOMA. Borsi had een grote expo in het Louvre.

Datum Dinsdag 18 maart 2025
Tijd 19.45 - 22.00 uur*
Locatie CC Jan van Besouw
Spreker De heer John Lommen
Kosten € 7,50 inclusief koffie/thee
Uiterste 
Inschrijfdatum  
15 november 2024
Contactpersoon Birgitta Naber

de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt deze
alleen zien als u bent ingelogd

Belangstellenden zijn welkom. Kosten € 10,00 inclusief koffie of thee, te voldoen aan de ingang van de zaal.

*Wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn, zodat de spreker ongestoord aan de lezing kan beginnen.