Foodtopia 

foodtopia

of het voedsel van de toekomst

Voeding, voedselproductie en gezond voedsel: iedereen heeft er wel een mening over. Is ons voedsel duurzaam, veilig en van goede kwaliteit? Zal er voldoende en betaalbaar voedsel beschikbaar blijven voor de nog altijd groeiende wereldbevolking? Wat is de rol van ons als consument?
Onze voorouders waren afhankelijk van de grillen van de natuur en nu anno 2023 zijn we in staat om voedsel te produceren dat veel minder afhankelijk is van het klimaat. Denk aan paprika’s uit de kas of sperzieboontjes uit Kenia.
Dit heeft wel geleid tot een zekere vervreemding. Weten we eigenlijk nog wel hoe het vlees op ons bord terecht komt en kunnen we nog wel zo doorgaan met de productie ervan? Past het dier eigenlijk nog wel op ons bord?
De noodzaak om de voedselproductie te veranderen wordt zeker gevoeld. Naast de techniek hiervan is de betrokkenheid van de consument net zo belangrijk, want zonder maatschappelijk draagvlak is elke innovatie gedoemd te mislukken.
In 3 bijeenkomsten worden we meegenomen in de wereld van jagers-verzamelaars en, via de uitvinding van de landbouw en veeteelt – zo’n 10.000 jaar geleden - naar de moderne tijd van de innovatie van ons dagelijks voedsel.

 

Datums

Woensdag 01, 08, 15 november 2023

Tijd

19.30 - 21.30 uur

Locatie

CC Jan van Besouw

Docent

Mevrouw Alie Stofberg

Kosten

€ 35,00 inclusief koffie/thee

Uiterste
Inschrijfdatum

15 augustus 2023

Contactpersoon

Anke Eijkens

de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt deze
alleen zien als u bent ingelogd