de Laarhoeve

Geplaatst op 10-07-2022  -  Categorie: Algemeen

kleine-kleurrijke-wilde-bloemen-bos-78415946Kennismaking met de Laarhoeve in Diessen; enthousiaste deelnemers.

Op 6 en 7 juli hebben in totaal zo’n 25 vrouwen deelgenomen aan het uitstapje/excursie naar deze zorg- en ontwikkelboerderij 

We zijn hier gastvrij ontvangen door eigenaresse/initiatiefneemster Judy Kerkhofs en haar vader Jacques. Terwijl wij, zittend in de zon, genoten van koffie met appeltaart en heerlijke huisgemaakte compote hebben zij ons een inkijkje gegeven in het verleden en heden van Laarhoeve. Er wordt oa veel fruit verwerkt van telers in de omgeving. De cliënten van Laarhoeve verwerken dit fruit tot  heerlijke jams, sapjes en sauzen voor diverse hotelketens, horeca en natuurlijk ook te koop in de eigen winkel.  Tijdens de aansluitende rondleiding hebben we dit alles life kunnen zien en een gezellig praatje met de aanwezige cliënten gemaakt.

Ook de prachtige bloemen- en fruitpluktuin rondom Laarhoeve is een bezoek méér dan waard.!  Heerlijke frambozen geproefd; de bramen waren bijna plukrijp . Een vers afgeknipte bos bloemen ging natuurlijk mee naar huis samen met enkele potten van de heerlijke jam!

Kortom,  het was een leuke en interessante middag  De deelnemende vrouwen waren vol lof en bewondering voor het hele reilen en zeilen hier.

Er wordt in diverse huishoudens veel jam gegeten komende tijd:)