Internationale Vrouwendag 2019, een terugblik

Geplaatst op 21-03-2019  -  Categorie: Algemeen

internationale-vrouwendag-2019-a

Dit jaar werd Internationale Vrouwendag voor de 107e maal gevierd!

Het thema van de viering was dit jaar een drieluik over verleden, heden en toekomst.

Aansluitend bij het landelijk thema (Heldinnen), werd er stilgestaan bij krachtige Goirlese vrouwen. Krachtige vrouwen uit verleden en heden. Vergeleken met onze voormoeders zijn de omstandigheden voor hedendaagse vrouwen een heel stuk beter. Toch was de conclusie dat de vrouwenemancipatie nog niet voltooid is en dat hiervoor toch echt mannen nodig zijn. De (enkele) mannen die in de zaal aanwezig waren, beloofden deze conclusie door te geven aan andere mannen.

De verhalen over deze sterke vrouwen waren gebundeld in een bijlage van het Goirles Belang, daarnaast waren er prachtige portretten van deze dames afgedrukt op witte theedoeken, een aantal van deze krachtige dames waren ‘live’ aanwezig.

Het boekwerkje over deze krachtige vrouwen werd door Trix Vissers, onze voorzitter, overhandigd aan Goirles enige vrouwelijke wethouder Marijo Immink.

Een groepje dames vrolijkte de avond nog eens extra op met hun optreden.

Kortom: een mooie avond die nog lang in het geheugen van alle aanwezigen zal liggen.