Kunst en Kitsch

Geplaatst op 29-10-2023  -  Categorie: Algemeen

img-0724Woensdag 26 oktober jl. was Peter van Os, register taxateur in kunst, antiek en inboedelgoederen, te gast van het Vrouwennetwerk voor de “cursus” Kunst en kitsch. Peter is ook eigenaar van een art-gallery in Oirschot.

Hij begon zijn verhaal met een uitgebreid verslag hoe hij 3e generatie kunsthandelaar is geworden. Hij gaf voorbeelden uit zijn praktijk hoe hij stukken verwerft, een uitgebreid netwerk van nationale en internationale relaties heeft opgebouwd en wat de criteria zijn voor het bepalen van waarde. Er zijn diverse waarden van kunst, marktwaarde kan bijvoorbeeld heel anders zijn dan de waarde van een object bij een nalatenschap. Om dit te bepalen hanteert hij daarbij een uitgebreid stappenplan van onderzoek.

Na de pauze besprak hij de door ons meegebrachte voorwerpen met deskundige uitleg en gaf een waarde aan het voorwerp of noemde het een curiositeit. De verhalen van onze leden over de herkomst van hun voorwerp waren heel leuk om te horen. Grote financiële verrassingen kwamen niet naar voren. Vooral de emotionele waarde was hoog!

Iedereen kreeg een door Peter meegebrachte boekenlegger met een QR-code om daarmee gratis een waardebepaling aan te vragen van een voorwerp thuis. Wie weet gaat dat alsnog verrassingen brengen…..!!

 

img-0723 2