Feest bij het KVG

Geplaatst op 14-04-2019  -  Categorie: Algemeen

collage-lustrumviering-2019
Op woensdagavond 10 april vierden we op feestelijke wijze het 30 jarig bestaan van onze vereniging.

Bij het CC Jan van Besouw werden we door drie lakeien op ludieke wijze ontvangen. De rode loper lag uit geflankeerd door prachtige bloemenmanden. In de foyer stond voor iedereen een welkomstdrankje klaar.

Na het openingswoord door voorzitter Trix Vissers, hield de burgemeester van Goirle, Mark van Stappershoef, een toespraak. Hij feliciteerde onze vereniging met het 30 jarig bestaan en ging o.a. in op het verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft zelfverzekerdheid.

Na de toespraken was het woord aan Liedeweijde Majoor. Zij overhandigde de burgemeester het eerste exemplaar van het magazine ’30 jaar KVG Goirle’. Zij schetste in het kort hoe het tot stand was gekomen: van niets naar zo’n prachtig magazine, boordevol informatie en foto’s van de afgelopen 30 jaar.’ De wethouder kreeg het tweede exemplaar.

Na dit officiële gedeelte genoten we van het concert van de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning. Vele mooie werken werden ten gehore gebracht en sopraan Nancy Verschuuren zong onder begeleiding van de Harmonie drie prachtige nummers. Het concert en de prachtige stem van Nancy droegen voor een groot deel bij aan een onvergetelijke avond.

Na dit optreden kwam er nog een verrassing. De deelnemers aan de KVG-cursus ‘Van zingen word je blij’ hadden speciaal voor deze avond een door hun docent Berry Kolmans geschreven lied ingestudeerd. Een fantastische afsluiting van een mooi lustrumfeest.

Onder het genot van een hapje en een drankje en al bladerend in het magazine ’30 jaar KVG Goirle’ kwamen de verhalen los. De tentoonstelling van de doeken met de verhalen en portretten van de 30 krachtige vrouwen van Goirlese bodem en ook de bibliotheek, waar een filmpje van de Octantes te zien was, werden goed bezocht.

Met dank aan iedereen die op de een of andere manier een bijdrage heeft geleverd aan het slagen van deze avond kijken we terug op een geweldig lustrumfeest.